Recensie

De redactie van VoetVak+ bezoekt een pedicurepraktijk om vanuit het oog van de klant de werkwijze te beleven. Het gaat om de indrukken die een kritische klant bij een eerste bezoek opdoet. Het bedrijf dat onderzocht wordt, is hier niet van op de hoogte.

Naam: De Voeterie
Plaats: Hilversum
Behandeling: Spa pedicure behandeling
Prijs: 45 euro voor 40 minuten

Praktijkruimte: De praktijkruimte bevindt zich in een pandje in de tuin van de eigen woning van de pedicure. Het is niet groot, maar wel praktisch en verzorgd ingericht.

Ontvangst: Ik word hartelijk ontvangen door de pedicure. Ze draagt een mondkapje, handschoenen en bedrijfskleding. We lopen door de woning naar de tuin waar de praktijkruimte is. Ik krijg wat te drinken aangeboden en mag plaatsnemen op de comfortabele behandelstoel. De pedicure onderzoekt mijn voeten en stelt me enkele vragen. Ze wil graag weten of ik problemen ervaar en wat de aanleiding is van mijn bezoek. Hoewel ik geen problemen aan mijn voeten heb, ben ik blij om na de lockdown eindelijk weer naar de pedicure te kunnen gaan.

Materiaal: De behandelstoel zit comfortabel en is voorzien van een blauwe handdoek. Mijn voeten worden apart behandeld met een flexibele opvangschaal waar ook nog extra (onderzoeksbank)papier in is gelegd dat regelmatig wordt vervangen. Naast haar staat de werktrolley met bovenop de producten en werkinstrumenten en onderop de apparatuur. De voetproducten die ze gebruikt zijn afkomstig van Samenwerkende pedicures voetverzorging. De gellak is van CND. In een displaykast zie ik waxpotjes met branders van Waxmoods staan voor de verkoop. Ziet er leuk uit alleen zie ik er op dat moment geen voorbeeldexemplaar van in de praktijk branden.

Behandeling: Allereerst worden mijn voeten goed onder de loep genomen. Eventuele aandachtspunten worden besproken. Ik dacht een schimmelnagel te hebben, maar dit blijkt niet het geval. Deze teennagel krijgt later wel extra aandacht tijdens het vijlen. Ik merk dat ze aandachtig kijkt naar de stand van mijn voeten die lange tijd veel te verduren hebben gehad vanwege het dragen van hakken… Vervolgens worden de voeten goed gedesinfecteerd. De nagels hoeven niet geknipt te worden, dus deze worden direct gevijld, gepolijst en gereinigd. Eeltplekken op de voeten worden zorgvuldig weggevijld. Zonder pijn of kriebel fijn! Ze smeert mijn voeten in met een scrub die ze stevig inmasseert. Heerlijk! Dan neemt ze mijn voeten weer af met een desinfectant en richt ze zich op de nagels. Deze krijgen op mijn verzoek een French manicure met gellak. Ze wisselt regelmatig van voeten. Terwijl de ene voet behandeld wordt,kan de lak op de andere voet uitharden onder de uv-lamp. Vervolgens worden de nagels nog nagelopen met een vijltje dat ik meekrijg voor thuis. Het eindresultaat is mooi en de voeten worden nog even verzorgd met een volle voetcrème waar ik ook nog een monsterzakje van meekrijg.

Ervaring: Deze pedicure is heel kundig en sociaal. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Ze geeft aan dat ze bewust met een lichtroze kleur over de French manicure is gegaan om het witte randje wat natuurlijker te laten lijken. Leuk detail! Ik loop tevreden de deur uit met mooie en verzorgde voeten.

Tip: Stel na de behandeling direct voor een nieuwe afspraak in te plannen. Dan weet je zeker dat je klanten terugkomen. Wanneer je een van de waxpotjes in de praktijkruimte brandt dan zal dat ongetwijfeld ook de verkoop ervan stimuleren.

Een recensie/steekproef van VoetVak+ april 2021